De leukste krabpalen

Wanneer je merkt dat jouw kat begint met krabben, weet je dat je toe bent aan een krabpaal. Toch kan het best lastig zijn om de juiste krabpaal te vinden, want hoe groot moet deze zijn? Past deze wel in mijn kamer? Moet je gelijk voor een alles-in-één krabpaal gaan? We zullen je helpen met deze vragen en hopelijk vindt jij de juiste krabpaal! Lees daarom snel verder!

Waarom een krabpaal?

Een krabpaal haal je voor je katten. Katten willen namelijk hun nagels ook bijhouden. Net zoals bij ons, worden de nagels eenmaal langer. Katten gebruiken daarom ook deze krabpaal om ze netjes bij te scherpen. Zo kunnen zij fijn rondlopen. Daarnaast wil je natuurlijk niet dat de kat in plaats van de krabpaal aan je bank gaat krabben. Daar wordt zowel de kat als jij niet blij van. Het goede materiaal is ook belangrijk voor aan de krabpaal.

Kies voor een alles-in-één krabpaal

Er zijn verschillende soorten en maten krabpalen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kleine en simpele krabpaal, maar je kunt ook gelijk voor een krabpaal gaan met meerdere verdiepingen. Hiermee geef je jouw kat een echte eigen plek waar hij kan krabben, slapen en lekker kan spelen. Je hebt nooit meer last dat hij aan de meubels gaat krabben, want hij heeft een eigen plek. Het krabben is namelijk ook een manier van territorium afbakening. Zo kan hij deze krabpaal helemaal voor zichzelf maken.

Wat is handig voor jezelf?

Je gaat natuurlijk niet een grote krabpaal bestellen wanneer hij niet in je huis past of wanneer je een kitten hebt. Een kitten zal namelijk niet alles uit de krabpaal kunnen halen. Je kunt bijvoorbeeld ook kijken naar een kleine krabpaal met een losse kattenmand erbij. Zo heeft jouw huisdier toch een eigen plekje, maar kan hij ook zijn nagels bijwerken. Bekijk de verschillende opties online en bestel snel je eigen krabpaal!